sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Nyt on lapsella nimi!

No niin. Nuorimmainen on nyt sitten saanut nimen. "Ehkä" poika (siis kuitenkin varmasti poika ;)) oli erittäin kiltisti, katseli kummisetää ja oli hereillä koko toimituksen, muuten onkin sitten nukkunut. Edelliset päivät ovat menneet rattoisasti leipoessa. En tiedä mitä ajattelin, 11 aikuiselle ja 5 lapselle 3 kakkua? Ainakin riitti. Lisäksi oli karjalanpiirakoita (anopin lenkkikaverin leipomia) munavoilla (anopin tekemää) ja pullaa (tämä ihan itse leivottua).
Munaton, vehnätön, gluteeniton ja laktoositon kakku
Aina yhtä haasteellista leipoa kakku ilman munia, jauhojen korvaaminen on helppoa. Keskimmäinen poika siis allerginen kananmunilla ja vehnälle. Sain kestovaippainfosta, kakku-ketjusta reseptin tälläiseen kakkuun:

vajaa 6 dl jauhoja (suklaiseen korvataan n. 0,5 dl kaakaojauheella)
2,5 dl sokeria
4,5 tl leivinjauhoa
(vaniljasokeria tai maun mukaan)
3,5 dl nestettä, esim. 3 dl vettä tai maitoa ja 0,5 dl rypsiöljyä
(Lisäsin vielä leivontasuklaata pieninä palasina)

Kuivat aineet hyvin sekaisin, lisätään neste, sekoitetaan nopeasti, paistetaan uuninpellillä 200 asteessa 20 min. Samalla ohjeella saa oikein hyviä muffinsseja. Päälle laitoin mokkapalojen kuorutuksen eli voita, kahvia ja tomusokeria. Väliin en laittanut mitään, tuo pohja on normaalia tujumpaa, joten välissä oleva kerma korostaa sitä. Tuntuu, että söisi tiiliskiveä kermavaahdolla, vaikka maku on hyvä ;).

Muut kakut leivoin normaalilla sokerikakun ohjeella, tosin jauhoina käytin gluteenitonta jauhoseosta. Tiedän, että osa ihmisistä pitää vaaleasta kakusta ja osa suklaakakusta. Täytteenä pakastemansikoita murskana ja banaania. Päälle raastettua suklaata ja kettukarkkeja (pihlaja), nam. Kerma näissäkin hylaa. Kolmeen kakkuun oli käytettävissä litran verran kermaa, kyllähän sen tietää, että keskenhän se loppuu.. En ole muutenkaan mikään kakun koristelija, onneksi voin väittää saaneeni apua pieniltä käsiltä (tämä jopa osin totta).

vaalea kakku
Suklaakakku
Nämä ovat mukavia kekkereitä, mutta siinä stressatessa pitäisi muistaa keitä on paikalla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tässä tila ajatuksille, kommenteille, huomautuksille, vastauksille ja kaikelle muulle.